مشاوره حقوقی انحصار وراثت در شمال تهران
آیا غیر از وراث می تواند گواهی انحصار وراثت را درخواست کند؟ بله، هر ذینفعی که از صدور گواهی بهره مند می شود، حتی اگر از وراث متوفی نباشد، می تواند با تقدیم دادخواست از کمیسیون حل اختلاف درخواست صدور گواهی را بنماید.
آیا هنگام صدور گواهی انحصار وراثت مالیات بر ارث باید پرداخت شود؟
اخذ گواهی اظهارنامه مالیاتی فقط برای فرآیند تقسیم املاک الزامی است و نیازی به صدور ندارد. در اکثر جوامع به عنوان یک حق نقض ناپذیر تلقی می شود. در جامعه ایران، انحصار مالیات بر ارث یکی از موضوعات مهم حقوقی مورد بحث است.
برای درخواست انحصار وراثت چه مدارکی لازم است؟
از سال 1394 گواهی فوت متوفیان از طریق سامانه درخواست گواهی فوت در برخی استان ها از جمله تهران به صورت الکترونیکی اخذ می شود. اگر گواهی فوت ندارید، میتوانیم آن را برای شما دریافت کنیم و اگر هر یک از وراث به اداره ثبت احوال در هر نقطه از کشور مراجعه کنند، میتوانند آن را به راحتی دریافت کنند.
مبایعه نامه محضری مصادره ورثه
شناسنامه متوفی
قرارداد یا کپی
شناسنامه وارث
احتمالاً وصیت نامه رسمی آن مرحوم
اثبات تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای متوفی که قبل از سال 1394 اقدامی نکرده است.
انحصار وراثت چیست؟
تهیه و تکمیل فرم های انحصار وراثت
اولین قدم برای ارث بردن انحصار، دریافت فرم مخصوص از کمیته حل اختلاف و پر کردن آن است. برای دریافت این فرم باید به کمیته حل اختلاف آخرین شهر محل سکونت متوفی مراجعه کنید. سپس در این فرم، وراث و رابطه آنها با متوفی را مشخص میکنید. شما فرم تکمیل شده را نگه دارید و پس از آماده شدن سایر مدارک آن را به کمیته حل اختلاف برگردانید. برای تهیه این مدارک باید مراحل زیر را انجام دهید.
وارث را تایید کنید
در این مرحله باید با دو شاهد و مدارک زیر به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنید:
فرمی که از کمیته حل اختلاف دریافت می کنید
گواهی فوت متوفی
اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی کلیه وراث
ورثه پس از امضای قولنامه توسط شهود تایید می شود. سپس دفتر اسناد رسمی گواهی انحصار وراثت را در اختیار شما قرار می دهد. این سوگندنامه یکی از مدارک مهمی است که بعداً باید به کمیته حل اختلاف ارائه دهید.
تعیین مالیات بر ارث
در این مرحله باید فهرستی از تمامی اموال منقول و غیرمنقول متوفی تهیه کنید و سپس برای تعیین مالیات بر ارث به اداره مالیات مراجعه کنید. حقوق ارث بر اساس نسبت هر ورثه با متوفی تعیین می شود. در این مرحله بدهی های مربوط به متوفی نیز باید پرداخت شود.
بازگشت به کمیته حل اختلاف
پس از انجام مراحل فوق و تنظیم مدارک، مدارک باید به هیأت حل اختلاف مسترد شود.