معنی کلمه حضانت چیست؟ اگر بخواهیم به زبان ساده بیان کنیم، مسئولیت مسئول نگهداری از کودک، حضانت و تلاش در تربیت او و رشد جنبه های فکری و معنوی کودک است. ماده 1168 قانون مدنی ایران در مورد حق حضانت می گوید که تربیت فرزند هم حق و هم تکلیف والدین است. این بدان معناست که حضانت فرزند نه تنها حق قانونی والدین است، والدین می توانند برای حضانت با هم مبارزه کنند، بلکه یک تعهد قانونی نیز هست. والدین نمی توانند از حضانت فرار کنند و باید مسئولیت تربیت و آموزش فرزندان خود را بر عهده بگیرند.
محرومیت از حضانت
در صورت سلب حضانت طفل، دادگاه می تواند به موجب ماده ۱۱۷۳ حضانت را از پدر یا مادری که حضانت او را بر عهده دارد سلب و به دیگری یا شخص ثالثی واگذار کند. به عنوان مثال، اگر پدر حضانت کودک معتاد به مواد مخدر باشد و سلامت جسمی و روانی کودک در خطر باشد، دادگاه می تواند حضانت کودک را به شخص دیگری واگذار کند. مصادیق اهانت و اهانت اخلاقی که موجب سلب حضانت در ماده 1173 قانون مدنی می شود به شرح زیر است:
1- اعتیاد مضر به الکل، مواد مخدر و قمار.
2- فسق و فحشا بدنام.
3- تشخیص بیماری روانی توسط پزشکی قانونی.
4- کودک آزاری یا مجبور کردن او به کارهای غیر اخلاقی مانند فساد و فحشا، تکدی گری و قاچاق.
5- حملات مکرر فراتر از حد طبیعی.
این موارد به این محدود نمی شود و دادگاه می تواند موارد دیگری از جمله عدم رسیدگی و یا عدم رعایت شئونات اخلاقی از سوی ولی را مورد رسیدگی قرار دهد و با بررسی سلامت جسمانی طفل در مورد حضانت تصمیم درستی اتخاذ کند. کودک. یا تربیت اخلاقی به خطر افتاده است.
مشاوره حضانت کودک
بر اساس ماده 54 قانون حمایت از خانواده، در صورتی که قیم از انجام وظایف مربوط به قیمومیت امتناع کند یا از ملاقات فرزند با دارنده حقوق ممانعت کند، ابتدا جریمه نقدی تا درجه هشت تعلق می گیرد. زمان و در صورت تکرار جرم، اشد مجازات. در ماده 632 قانون مجازات اسلامی آمده است: «هر کس به درخواست شخصی که قانوناً مجاز به تحویل فرزند به او است، امتناع کند به حبس از چهل و پنج روز تجاوز نخواهد کرد و به مجازات محکوم خواهد شد.» به حبس از سه ماه تا ده سال و جزای نقدی از ۵۰ میلیون تا ۳۰ میلیون ریال محکوم خواهد شد.
وکیل حضانت بعد از طلاق
با توجه به اهمیت خانواده و نیاز به تخصص و تجربه و همچنین رعایت اخلاق، توصیه می کنیم با یک وکیل متخصص در امور خانواده مشورت کنید. زیرا حضانت یکی از مسائل مهم در هنگام جدایی والدین است. با مشاوره با وکیل مجرب خانواده می توانید بهترین تصمیم را به خاطر فرزندان دلبندتان بگیرید. موسسه حقوقی میرشاه می تواند موثرترین راه حل ها را برای مسائل حضانت به شما ارائه دهد.
مشاوره حقوقی حضانت
بر اساس مرجع قانونی حمایت از خانواده مصوب 1392، دادگاه خانواده صالح ترین مرجع رسیدگی به این اختلاف است. از نظر صلاحیت محلی، بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1379، دادگاه محل اقامت خوانده حق رسیدگی به این پرونده را دارد. رسیدگی به حضانت در دادگاه ممکن است طولانی باشد و قانون به فردی که حق ملاقات دارد اجازه می دهد تا قبل از نهایی شدن حضانت از قاضی دادگاه خانواده بخواهد دستور ملاقات موقت صادر کند. برای صدور دستور موقت نیازی به مساعدت نیست و برای اجرای آن هیچ مجوزی از مدیر حوزه قضایی لازم نیست. بدین منظور، بر اساس ماده 7 قانون حمایت خانواده مصوب 1392، دادگاه می تواند به درخواست یکی از اولیای دم قبل از تصمیم گیری نهایی در مورد حضانت فرزندان، دستور موقت صادر کند.
محرومیت از حضانت
ماده 1170 قانون مدنی: اگر مادر در مدت حضانت بیمار روانی باشد یا با دیگری ازدواج کند، حق حضانت با پدر است. » در اکثر نظام های حقوقی، حضانت به پدر، مادر یا هر دو طرف و یا به شخص دیگری با ویژگی های حقوقی واگذار می شود. طرفین در هیچ زمانی نمی توانند حضانت را به دیگران واگذار کنند مگر اینکه قانون اجازه دهد. صریح امتناع از سرپرستی در قانون حمایت از خانواده مصوب 1353 نشان می دهد که قانون به تکلیف حضانت معتقد بوده است، اما از آنجایی که اثبات یک امر لزوماً به معنای نفی دیگری نیست، نمی توان به طور قطع گفت که در این مورد قانون حضانت در این مورد بوده است. رد شد. پس چگونه این امر تبدیل به یک تعهد مورد اعتراض می شود و اعتراض یکی از ویژگی های طبیعی حقوق است. وقتی صحبت از قیمومیت می شود، حقوق و تکالیف به یکدیگر وابسته هستند. به عبارت دیگر، ماهیت متقاضی سرپرستی تمایل به ایفای تعهدات سرپرستی است و زمانی که این ماهیت به صورت ادعایی در می آید، صرفاً وسیله ای برای حمایت از ادعای حقوق شخصی است. این مفهوم اساساً هم حق است و هم تعهد. مسئول نگهداری از فرزندان در درجه اول والدین هستند و در صورت سلب حضانت یا غیبت والدین به هر دلیل ابتدا جد و وصی و سپس سایر اشخاص تعیین شده توسط قانونگذار که در قانون مدنی این امر را انجام می دهند. بودن.
ماهیت حضانت
پس از توضیح اینکه مفهوم حضانت کودک چیست، در این قسمت از مقاله با توجه به نظرات وکلا و بر اساس مقررات قانون مدنی در مورد ماهیت حضانت کودک می شنویم. با استفاده از مثال های مرتبط با مفهوم حضانت به این سوال از دیدگاه حقوقدانان و دانشگاهیان پاسخ دهید: مفهوم حضانت فرزند چیست؟ می توان گفت که سرپرستی عمدتاً به حضانت و حمایت مادی از کودکان اشاره دارد. در واقع به نظارت، حمایت، حضانت و آموزش کودکان اشاره دارد. ماهیت حقوق حضانت کودک همواره در کانون بحث بین حقوقدانان بوده است. برخی از آنها معتقدند که حضانت یک حق است، در حالی که برخی دیگر معتقدند که حضانت یک الزام است. اگر بپذیریم که حضانت فرزند اساساً یک حق والدین است، هم مادر و هم پدر می توانند این حق را سلب کنند و شاید هیچ یک از والدین حضانت فرزند را نپذیرند. اما اگر با توجه به ماهیت حضانت، وظیفه والدین باشد، هیچ کس نمی تواند از انجام این وظیفه خودداری کند.
حضانت فرزند پس از طلاق
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مفهوم و ماهیت حضانت فرزند و مسئولیت آن به کانال تلگرام قانون خانواده بپیوندید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی نیز به صورت تلفنی آماده ارائه خدمات در زمینه مشاوره حقوقی و پاسخگویی به سوالات شما در خصوص مفهوم و ماهیت حضانت فرزند و متولیان آن می باشند.
وکیل حضانت در تهران رایگان
برخی می گویند جنبه دیگر حضانت، مسئولیت والدین است. طبق ماده 1172 قانون مدنی: «در حضانت طفل هیچ یک از والدین حق ندارند از نگهداری طفل خودداری کنند. اگر معلوم شود یکی از والدین از نگهداری طفل امتناع می ورزد، والدین دیگر می تواند از والدین یا قیم یا یکی از بستگان آنها درخواست کند یا به درخواست دادستان باید هر دو والدین را که حضانت فرزند را بر عهده دارند مکلف کند. طفل برای تأمین نیازهای طفل و در صورت غیرممکن یا بی اثر بودن نفقه به عهده پدر و در صورت فوت پدر به عهده مادر. بنابراین دادگاه می تواند رسیدگی کند به عهده خود و اگر ایرادی داشت برای انجام وظایف خود نفقه مطالبه کند.
حضانت در صورت فوت یکی از والدین
طبق ماده 1171 قانون مدنی در صورت فوت یکی از والدین حق حضانت بر عهده یکی دیگر است. بنابراین پس از فوت پدر، حضانت فرزند بر عهده مادر است. به یاد داشته باشید که اگر پدربزرگ کودک در قید حیات باشد، حضانت به عهده اوست. اما حضانت با مادر است. پدربزرگ در صورتی می تواند حضانت را از مادر سلب کند که ثابت کند حمایت و حضانت مادر به مصلحت فرزندان نیست و مادر از ظرفیت های لازم برخوردار نیست.
وکیل حضانت در تهران آنلاین
مادران یا سایر اشخاصی که حق حضانت و حمایت از اطفال یا افراد رها شده را دارند نیز حق دارند در صورت لزوم نسبت به درخواست حمایت از کودکان یا افراد رها شده. اشخاص رها شده اقدام قانونی نمایند. در این مورد ابتدا دادگاه باید رسیدگی کند. پدران و جدها ولی واجب هستند و ممکن است شارع افراد زیادی را از دست بدهد. علاوه بر این، تعداد سرپرستان قهری محدود است و آمار برای قانونگذاران مشکلی ایجاد نخواهد کرد. در ماده 43 قانون حمایت از خانواده آمده است: «فرزندانی که پدر فوت کرده اند توسط مادر تربیت می شوند مگر اینکه دادگاه به درخواست ولی قهری یا دادستان تشخیص دهد که سپردن حضانت به مادر به مصلحت نیست.
وکیل حضانت در تهران اینترنتی
پس از هفت سالگی به منظور حمایت از طفل و رعایت مصالح او، در صورت بروز اختلاف بین والدین در مورد حضانت، دادگاه به ترتیبی که بر اساس مصلحت طفل و حتی ممکن است تصمیم گیری کند. حضانت کودک را به شخص ثالثی که توسط والدین سپرده شده است بازگرداند. اگرچه قانون در امور حضانت به پدر یا مادر اولویت داده است، اما قبل از رسیدن به سن معینی، در صورتی که سلامت جسمانی یا تربیت اخلاقی طفل در شرایط مناسبی نباشد، دادگاه این اختیار را دارد که حضانت را به پدر یا مادر اولویت دار واگذار کند. . در خطر بود پس گرفته شود و به شخص یا شخص ثالث دیگری تحویل داده شود.
حضانت چیست؟
حضانت به معنای حضانت است. این حقوق و تکالیف نفقه کودک یکی از مهمترین مسائل حقوقی پس از طلاق است. زمانی که مادری که حضانت فرزند را بر عهده دارد، ازدواج می کند، حضانت از او سلب می شود و به پدر منتقل می شود، اما در صورت فوت پدر، حضانت با مادر باقی می ماند. در صورت فوت یکی از والدین، حضانت به پدر و مادر بازمانده منتقل می شود. از آنجایی که کودک هنوز به بلوغ ذهنی و جسمی نرسیده است، قانون برای کمک به کودکانی که والدینشان طلاق گرفته اند وارد عمل می شود. زیرا کودکان برای ادامه زندگی و رشد جسمی و روانی خود نیاز به رشد در محیطی مناسب دارند.
حضانت فرزند پس از طلاق
در مورد حضانت فرزندی که پدر و مادرش از هم جدا شده اند، مادر تا سن 7 سالگی اولویت دارد و پس از آن حضانت به پدر واگذار می شود. در صورت بروز اختلاف، حضانت طفل بر اساس مصلحت طفل به تشخیص دادگاه تعیین می شود.
حضانت فرزند پس از فوت والدین به عهده چه کسی است؟
در صورت فوت یکی از والدین، حضانت فرزند به بازماندگان واگذار می شود. حتی اگر پدر و مادر متوفی حضانت شخصی را تعیین کند، تأثیری ندارد و موضوع در دادگاه مدنی حل می شود. در صورت فوت یکی از والدین، سرپرست قانونی (پدربزرگ یا قیم تعیین شده توسط پدر یا پدربزرگ) حضانت فرزند را بر عهده خواهد داشت. هزینه نگهداری کودک به عهده والدین حضانت است. اگر حضانت به مادر برسد، دادگاه پدر را ملزم به پرداخت کمک هزینه به مادر می کند. در صورت نیاز کودک، پدر یا مادر ملزم به پرداخت هزینه کودک هستند. نفقه فرزند نوعی نفقه نسبی است.